BARTŁOMIEJ PŁÓCIENNIAK

Sztuka kulinarna wymaga gruntownej nauki – najlepiej takiej, którą zdobywa się od samych mistrzów. Nasz szef kuchni swoją wiedzę kucharską zdobył w Londynie, gdzie przez 5 lat pracował w jednej z najlepszych tamtejszych restauracji. Szkoląc się pod okiem cenionych kucharzy, gotował także dla Blue Bird, French Pigs Ea i Cat&Mutton. Brał również udział w organizacji tak zwanych lotnych restauracji, dzięki czemu miał okazję gotować w najróżniejszych zakątkach Londynu.

 

Restauracja Wentzl, Skandale Royale, Mezze – to kilka lokali, w których nasz szef kuchni doskonalił swoje umiejętności po powrocie do Polski. Brał także udział w jednej z edycji programu Top Chef i prowadził warsztaty kulinarne.

 

Bartłomiej Półcienniak bardzo dobrze zna się na kuchni hiszpańsko-marokańskiej, francuskiej i śródziemnomorskiej. Jego szeroka wiedza pozwala mu także tworzyć wyjątkowe potrawy z nowoczesnej kuchni fusion. Nie poprzestając na tym, zgłębia wiedzę związaną z dietetyką, dzięki czemu nasi Klienci z jednej strony mogą poznać najlepsze smaki z różnych kultur, z drugiej zaś otrzymać na talerzu idealnie zbilansowany i zdrowy posiłek.